AZ IGAZI SILVER IVY ÉS SUSY OMEGA

AZ IGAZI SILVER IVY ÉS SUSY OMEGA, meg a többiek!!!

A 9... 8... 7... című regény megjelenése óta rendre visszatér egy kérdés: a történetben felbukkanó szereplők valóban csak a fantázia szüleményei-e?

Nos, aki ismeri Böszörményi Gyula regényeit, az tudja, hogy gyakorta szerepeltet a történeteiben valóban létező embereket, vagy élő emberekről mintáz meg karaktereket (ahogy egyébként sok más író is). Így a regényeiben időnként fel-felbukkannak a saját rokonai, barátai, vagy épp neves, közismert emberek és olyanok is, akiket ugyan személyesen nem ismer, de karakterüket, alkotásaikat, emberi tetteiket értékesnek, és az adott történetbe illőnek érzi, ezért helyet ad nekik.
Ez általában örömöt okoz az adott személynek – máskor meg nem; ez mentalitás és humorérzék kérdése.

Most itt az idő, hogy lerántsuk a leplet a 9... 8... 7... könyvsorozat néhány karakterének titkáról!

Tudjátok meg tehát, hogy a történetben szereplők közül az alábbiak valóban létező emberek, akik egyéni stílusukkal, kiemelkedő emberi, művészi és divatszakmai tevékenységükkel kiindulási alapként szolgáltak a róluk elnevezett karakterekhez!

Dorisia
Gabrieru
Silver Ivy
Susy Omega
Szürke
Venatur

Rajtuk kívül is szerepelnek még olyan emberek a történetben, akik valóban léteznek, köztünk élnek, és tán személyes ismerőseink.

Azt azonban tudni kell, s ez a fent felsorolt személyekre is igaz, hogy ők semmilyen formában nem azonosak a történet karaktereivel! Csupán az általuk tervezett, viselt öltözet (melyet a szerző az Interneten talált), és a fantázianevek egyeznek meg a valósággal, ám a cselekedeteik, világfelfogások, jellemük kizárólag a fantázia műve!

A fenti művészek, divattervezők és modellek közül ketten hozzájárultak, hogy eredeti fotóikat közölve megmutassuk: az író miből indult ki, mikor megalkotta Silver Ivy és Susy Omega kitalált karakterét.

Íme tehát az igazi Susy Omega
, aki a szerző egyik kedvenc szereplője: a képből kiindulva egy érző szívű, érzékeny, intelligens grufti lány karaktere nyert formát a könyv lapjain. Ez nem kis mértékben a valódi Susy Omegának köszönhető, aki (fotósával együtt) olyan művészi alkotást hozott létre, mely ihlető hatású és igen magas színvonalú. Susy Omega az, aki ma is rendszeresen tartja a szerzővel a kapcsolatot, s nem kis része van abban, hogy ez a közlemény megszülethetett – köszönet ezért is!

Omega1.JPG
és még egy
Omega2.JPG
A képeket Damage készítette

további képek Susy Omegáról: http://www.ld50.hu/page/models/susyomegagabrieru

S most lássuk a szerző és az olvasók másik kedves szereplőjének eredeti fényképét. Ő a valódi Silver Ivy, akiről tudni kell, hogy a képen látható ruhát saját maga tervezte és varratta meg, továbbá a „hóraszta” frizura szintén a saját kreációja! (Épp ezért a szerző és a kiadó egyaránt kéri, hogy akik rendszeresen azzal piszkálják Silver Ivy-t, hogy a könyvből „lopta” a ruha és frizura ötletét, vegyenek vissza az arcukból! Mind a ruha, mind a frizura Silver Ivy saját, egyedi alkotása, s csupán azért kerülhetett be a könyvbe, mert divatirányzatot teremtő, rendkívüli teljesítmény!)

Silver Ivy3.JPG

és még egy
Silver Ivy4.JPG
a képeket Skin készítette

további képek Silver Ivy-ról: http://www.ld50.hu/page/models/silverivy

Mivel Silver Ivy divatművészeti tevékenységét valóban nagyra értékeljük, ezért szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a képen látható műraszta frizurát, s annak számtalan más, izgalmas és érdekes változatát megtalálhatjátok, sőt, magatoknak is megcsináltathatjátok az alábbi honlapon:

www.dare2wear.hu

Természetesen Silver Ivyra is vonatkozik, ami a többiekre: csupán az általuk kitalált, megteremtett külső és a fantázianév azonos a regényben szereplő karakterével, de a jellem és cselekedetek mind a fantázia szüleményei!

Ezúton szeretnénk a regénysorozat szerzője és a rajongók nevében is köszönetet mondani a fenti művészeknek és fotósaiknak, valamint az LD50-nek www.ld50.hu azért, hogy az Interneten közkincsé tett fényképeik, az általuk kitalált ruhák és frizurák, valamint rendkívül szellemes művésznevek által segítettek megszületni néhány feledhetetlen karakternek.

Itt tesszük közzé azt is, hogy Silver Ivy és Susy Omega (ahogy azt korábban a könyvek borítóján szereplő Ice Cat is megtette) szívesen vesz részt a jövőben a könyvek dedikálásain, hisz az ő aláírásaikkal még értékesebbé válhat egy-egy gyűjtői példány. Ha ezt jó ötletnek találjátok, jelezzétek!

Amennyiben az olvasók is szeretnének a fenti művészeknek üzenni, a honlap e-mail címén, vagy alább, a hozzászólásokban megtehetik.

Így

Én teljesen így képzeltem el őket. :)

:)<3

Valóban le a kalappal Silver Ivy és Susy Omega előtt:)
Viszont Gabrieru-t én máshogy képzeltem el..

Drakulálok, csak így tovább!

Drakulálok, csak így tovább! *vigyor* Az én Xilkám még "fantázialény", de hamarosan nekiállok!
Név terén én is valami pimaszabbra gondoltam, nekem a Xerox név jutott eszembe, gőzöm sincs, miért, csak úgy kipattant. De még nem mertem így szólítani a kis ördögfiókát, bár egyre szimpatikusabb a név - úgy melegszik az ember szájában, ha rágondol. Azért ha akadnak még jó nevek, szívesen várom! *vigyor*

Sztem az a név, hogy Luna nem

Sztem az a név, hogy Luna nem illene, mert az azt jelenti Hold, és a Hold, legyen egy ellenállhatatlan szőke szépség. Szerintem. Egy ilyen babához, mondjuk egy Pumukli v. Harisnyás Pippi típusú név illene. Mit szólnál a Babú-hoz v. a Deli-hez (előbbi egy könyvből az utóbbit, pedig egy csokiról szereztem. Ez utóbbi nevet viselte egyik régebbi babám is).

Valamint büszkén jelentem be, hogy az én Xilkámnak már kész a feje, a keze, és a testének is megvannak a körvonalai kijelölve, és már csak össze kell varrni*büszke vigyor*

névnek

talán a Luna :D vagy a Lana de ezek csak ötletek így hirtelen :D

Én pilisbeli csirek - direkt

Én pilisbeli csirek - direkt elírás! - vagyok, de nekem is inkább a hétvégék lennének jók. Nyugati környéke teljesen oké, mert az lábbusszal is megközelíthető - bojkottálom a gőzjárgányokat, éljen a séta! - és a délutáni órákban is benne vagyok: a lényeg, hogy az utolsó vonatot még elérjem. *vigyor*
Mindenesetre tényleg jó lenne belőni egy fix időpontot, hogy tudjam, mikorra készüljek el a Xilkámmal - akinek szegénynek még neki is kéne állni!

Amúgy, így offba' egy kérdés: sikerült beszereznem jutányos áron a nyugati aluljáróban egy nagyon helyes, zöld, piros gatyás, szerintem lány imp figurát. Nekem legalábbis impre hasonlít. Egyelőre "Fikusz Kukisznak" hívják, zöld mivolta miatt, de jobb, impesebb nevet keresek. Van valakinek esetleg ötlete?
Segítség: hosszú fekete haja van, piros gatyája, két gombszeme és fergeteges - rejtett - vigyora.

nekem megfelelne

mind kettő rendben lenne és igen tényleg haladnunk kéne :D 2010 eljén örülnék ha már elkezdődne a vitakör. :) de persze mások véleménye is kell hogy ki mikor ér rá stb :)

helyszín

Szerintem a nyugatinál egy teázó teljesen jó lenne, ha többen visszajeleznek itt hogy ott leszünk, akkor előre lehetne szólni a helyen hogy hányan lennénk. Szombat ha mindenkinek megfelel 4 óra pl?:) Csak hogy haladjon a dolog....Lehetne akár szavazás is az oldalon a napról, aztán ha azt belőttük könnyebb lenne az időpont.

a vitakör

a vitakörnek kéne egy állandó helyszín ami nagyjából mindenkinek elérhető. és időpontok van egy olyan érzésem hogy egy széép nagy hely kéne hogy mindenki elférjen :DD

varrás

Én nem tudok varrni, jobb az úgy mindenkinek, ha én nem csinálok. Viszont ha ajándékozás lesz vitakörön, akkor majd kitalálok valami mást. :) Csak derüljön ki hogy mikor lesz már, mert időben meg kell szerveznem, sajnos szombaton is melózom, decemberben meg minden nap melózom, mindezek mellett még fősulira is járok (amit utálok mert nem érdekel), szóval izgalmas...

Országos Varrjunk Xilkát Mozgalom

azaz OVXM! éljen éljen!
nagyon jó ötletnek tartom a Xilka körbe ajándékozós ötletet! *lelkes mosoly*
és a liftes impeket is!

:D

A vitakörre én sem tudnék járni,mert Zeg. sincs Bp. közelébe...de legyen országos varrjunk Xilkát mozgalom.XD

én iiis

Én is szívesen beszállnék meg vitakörre is mennék, csak hogy vagy egy bibi:Debrecenben lakom...
Amúgy én is varrnék Xilkát, sőt még sok mást is (pl a liftfelvonókat(: )...

De jóóóóóóó

Én nagyon szeretek varri. A nagymamám már 3 éves koromban tanított. A tű miatt nem aggódott mondván ha lenyelem, akkor kihúzza a cérnánál*vigyorog, és megjegyzi, hogy nem nyelte le*. És mondjuk mi lenne, hogy ha mindenki varrna Xilkát, és a vitakörön mindenki odaadná vlk másnak,akkor mindenki kap, és létrejönne egy vlamiféle riadólánc kör, mint a cserkészeknél*vigyor*

Xilka-varrás?! Ebből én sem

Xilka-varrás?! Ebből én sem maradok ki! Na persze, egyszerűbb lenne, ha lenne pénzem anyagra... *szétnéz a tonnányi maradék között* Hmm... Én is beszállok a versenybe! *vigyor*

Xilka

A színe szerintem mindenki másképp képzeli el.... Nem is csak a színét...mindenét. Szóval...jobb, ha nem is beszéljük meg, hogy milyen legyen...mert a sokszínűség gyönyörködtet (meg ilyenek).
Sok sikert a varráshoz. Én már megcsináltam a szabásmintát. *ikszdé*

Kis segítséget, ha kérhetek...:)

Xilka ugye emberbőr színben van? (Nem tudom miért, nekem mindig kék volt, mikor relőször olvastam a 9...8...7...-et)

Xilka varrás:D

Xilka varrás? nemis rossz ötlet bár az én rajz és varrás tudásom vetekszik egy halott hörcsögével de azért megpróbálnám :DD

ha ennyire lelkesek vagytok...

akkor a következő 'vitakör're (ami remélem hamarosan lesz) mindenki varrjon egy Xilkát...mondjuk Gyula bának... :D meg akinek akar. Szerintem neki is tetszene. Szerintetek?

... fül kérdése ...

Én biztos meghallanám Xilkát, ha te megvarrnád plüssből :-)
Ha meg mindenki csinál, akkor az már nem sorozat, hanem egyedi lenne - csak sok.

Sokk lenne sokaknak ?:-)

A "Tegyünk a fa alá Xilkát!" mozgalom nevében!
(Egyénként ő az egyik kedvenc figurám!)

Jó ötlet. Mindenki csinál

Jó ötlet.
Mindenki csinál 1-et és meg is van a sorozat gyártás.

nem lenne rossz

Én pedig Xilka evilági formájára lennék kíváncsi. Bár gondolom hiába. Hacsak meg nem varrom plüss-Xilkát. Csak sajnos nem tudok beszédhibát építeni belé. Egy néma változat...Na, mit gondoltok?

Lilith és Salamon

én főként Lilithre és Salamonra lennék kiváncsi :P

:D plusz pont Susy

:D plusz pont Susy OmegánakXD...eddig is nagykirály volt az igaz.

wow

áááááááá, de nagyon állat:D. nagyon sokat nézegettem Susy Omega képeit a naten:D. Ő az egyik kedvenc karakterem:D.

susy

JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ...SUSY OMEGA IS FENN VAN AZ OLDALON :)

Sziasztok!

Silver Ivy és én is köszönjük nektek a kedves szavakat és Gyula bátyónak is, hogy ez a kis cikk megjelenhetett az oldalon! Mi is kíváncsian várjuk az alkalmat, hogy találkozhassunk a könyvek olvasóival! ;)

:)

Mind a valódi Susy Omega, mind Silver Ivy lenyűgözően szép! Nagyjából mindkettejüket ilyennek képzeltem el, mintha csak a könyvből léptek volna elő. :) Gabrierut én is fiatalabbnak képzeltem el, de a hajviselet tökéletesen passzol!
Én is támogatom az ötletet, miszerint dedikálásnál ők is jelen lennének, csak úgy, mint IceCat.

:D

Susy Omega nagyonszép lány!

vajon milyen árat fizetett

vajon milyen árat fizetett Slomó,hogy visszahozza Ivy-t? remélem a folytatásból kiderül.